Film-Tech Cinema Systems
Film-Tech Forum


Post New Topic  Post A Reply
my profile | my password | register | search | faq & rules | forum home
  next oldest topic   next newest topic
» Film-Tech Forum   » Operations   » Digital Cinema Forum   » Barco ICMP - HDMI 2.0?

   
Author Topic: Barco ICMP - HDMI 2.0?
Carsten Kurz
Film God

Posts: 3242
From: Cologne, NRW, Germany
Registered: Aug 2009


 - posted 07-25-2017 11:13 AM      Profile for Carsten Kurz   Email Carsten Kurz   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
Has anyone one seen a 'regular' Barco Alchemy/ICMP with the new HDMI2.0 ports?

Available specs and images appear a bit unclear - some quote 2*HDMI2.0 ports (instead of the previous 2*DP), and an additional HDMI 1.4a port (pre-existing in DP models). However, I have seen pictures with ONLY the two HDMI2.0 ports being present, and no HDMI 1.4a.

We just received a new DP2K-6E with an ICMP - and it still has 2*DisplayPort in addition to the HDMI 1.4a Port. I thought the 2*DP model had been phased out/superseded by the 2'HDMI2.0 model?

However, there was no input file on it for HDMI, only for HDMI_A and HDMI_B. No problem to install it from a clone - but the diagnostics companion in Communicator on this ICMP shows the Dual HDMI 2.0 module being present, not the DisplayPort module that shows up on our older preexisting machine. Also, the DisplayPort tab in diagnostics is greyed out.

So, wondering what is wrong with this ICMP?

- Carsten

 |  IP: Logged

Tom Bert
Film Handler

Posts: 70
From: Belgium
Registered: Apr 2010


 - posted 07-25-2017 02:26 PM      Profile for Tom Bert   Email Tom Bert   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
The new ICMP with HDMI2.0 has been fully developed and approved; but is currently only available as a standalone unit. We will switch over our production flow of Alchemy projectors (with ICMP built in) later this year (switching over the factory from version A to version B takes a bit longer, a.o. you need to deplete stock).

The change indeed means replacing 2x DP by 2x HDMI2.0. On the new/future version with 2x HDMI2.0 we will have the option to drop the other HDMI1.4 and SDI (smaller need to have it, if the default config already has 2x HDMI2.0): that's the picture/demo unit you probably saw

 |  IP: Logged

Tom Bert
Film Handler

Posts: 70
From: Belgium
Registered: Apr 2010


 - posted 07-26-2017 01:25 AM      Profile for Tom Bert   Email Tom Bert   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
PS: The input and macro files for HDMI have not been removed from the clone packages. Only the ones for HDMI_A/B have been added.

 |  IP: Logged

Carsten Kurz
Film God

Posts: 3242
From: Cologne, NRW, Germany
Registered: Aug 2009


 - posted 07-26-2017 08:14 AM      Profile for Carsten Kurz   Email Carsten Kurz   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
Thanks Tom - the missing HDMI (1.4a) input file was probably just a flaw.

However - while this ICMP does have the DisplayPort connectors on the front panel, the diagnostics companion in Communicator does show the HDMI2.0 module, the DisplayPort tab is greyed out, and the HDMI tabs shows both HDMI A, B and HDMI?

 -

- Carsten

 |  IP: Logged

Tom Bert
Film Handler

Posts: 70
From: Belgium
Registered: Apr 2010


 - posted 07-27-2017 01:32 AM      Profile for Tom Bert   Email Tom Bert   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
This bug is fixed Communicator version 5.7.1

 |  IP: Logged

Carsten Kurz
Film God

Posts: 3242
From: Cologne, NRW, Germany
Registered: Aug 2009


 - posted 07-27-2017 06:15 AM      Profile for Carsten Kurz   Email Carsten Kurz   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
Alright, glad there is nothing wrong with this ICMP then.

- Carsten

 |  IP: Logged

Marcel Birgelen
Film God

Posts: 2206
From: Maastricht, Limburg, Netherlands
Registered: Feb 2012


 - posted 07-27-2017 08:17 AM      Profile for Marcel Birgelen   Email Marcel Birgelen   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
Maybe you can hope it fails with the correct timing and they'll give you a model B as a replacement. [Smile]

2 x HDMI 2.0 sounds preferable to 2 x DP 1.4.

 |  IP: Logged

Carsten Kurz
Film God

Posts: 3242
From: Cologne, NRW, Germany
Registered: Aug 2009


 - posted 07-27-2017 08:44 AM      Profile for Carsten Kurz   Email Carsten Kurz   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
Even more so 2* HDMI 2.0 + 1*HDMI 1.4a. After the HDMI2.0 version is promoted on Barcos Website for so long, I was hoping to get that model. But HDMI2.0 is not a necessity in this installation, so...

- Carsten

 |  IP: Logged



All times are Central (GMT -6:00)  
Post New Topic  Post A Reply Close Topic    Move Topic    Delete Topic    next oldest topic   next newest topic
 - Printer-friendly view of this topic
Hop To:



Powered by Infopop Corporation
UBB.classicTM 6.3.1.2

The Film-Tech Forums are designed for various members related to the cinema industry to express their opinions, viewpoints and testimonials on various products, services and events based upon speculation, personal knowledge and factual information through use, therefore all views represented here allow no liability upon the publishers of this web site and the owners of said views assume no liability for any ill will resulting from these postings. The posts made here are for educational as well as entertainment purposes and as such anyone viewing this portion of the website must accept these views as statements of the author of that opinion and agrees to release the authors from any and all liability.

© 1999-2018 Film-Tech Cinema Systems, LLC. All rights reserved.