Film-Tech Cinema Systems
Film-Tech Forum


Post New Topic  Post A Reply
my profile | my password | register | search | faq & rules | forum home
  next oldest topic   next newest topic
» Film-Tech Forum   » Operations   » Film Handlers' Forum   » wiring for ls 30

   
Author Topic: wiring for ls 30
Bill Hall
Film Handler

Posts: 28
From: Owen Sound Ontario Canada
Registered: Jul 2018


 - posted 04-28-2019 07:07 AM      Profile for Bill Hall   Email Bill Hall   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
I have a LS 30 Component Engineering unit and have not been able to find a wiring diagram for the wires at the back of the unit . I have the red and black hooked up and the red led comes on fine . I am left with a green wire a white one a blue one an orange one and a light brown wire . I see places that say pre amp and room for only three wires but I did not find where the wires go in what order for sound . I am hoping to have sound if I knew were the pre amp wires go and what colours . The projector is a Strong Simplex model five star 1800. I would appreciate any help to wire this so as to have nice sound for now it is very quiet
Thank You Bill

 |  IP: Logged

Brad Miller
Administrator

Posts: 17723
From: Plano, TX (36.2 miles NW of Rockwall)
Registered: May 99


 - posted 04-28-2019 01:44 PM      Profile for Brad Miller   Author's Homepage   Email Brad Miller       Edit/Delete Post 
It's in the manual warehouse here.

 |  IP: Logged

Tim Androes
Film Handler

Posts: 25
From: seattle, washington, united states
Registered: Aug 2015


 - posted 05-01-2019 02:22 AM      Profile for Tim Androes   Email Tim Androes   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
I am assuming since you have an LS-30 power supply with your soundhead that you probably have Component Engineering readers in the soundhead also. your five colored wires are probably the low-voltage signal wires from the analog reader in the soundhead to the cinema processor. On the back of the analog reader (pictured in the manual) there are phoenix connectors for the signal wires and for the power to the reader.

 |  IP: Logged

Bill Hall
Film Handler

Posts: 28
From: Owen Sound Ontario Canada
Registered: Jul 2018


 - posted 05-01-2019 09:17 PM      Profile for Bill Hall   Email Bill Hall   Send New Private Message       Edit/Delete Post 
thank you for your help I was able to locate the wires and the sound did come on for me . The sound track is not very loud however you can hear the film sound track so I am pleased to have sound now .
Thank you all for your help
Bill

 |  IP: Logged



All times are Central (GMT -6:00)  
Post New Topic  Post A Reply Close Topic    Move Topic    Delete Topic    next oldest topic   next newest topic
 - Printer-friendly view of this topic
Hop To:



Powered by Infopop Corporation
UBB.classicTM 6.3.1.2

The Film-Tech Forums are designed for various members related to the cinema industry to express their opinions, viewpoints and testimonials on various products, services and events based upon speculation, personal knowledge and factual information through use, therefore all views represented here allow no liability upon the publishers of this web site and the owners of said views assume no liability for any ill will resulting from these postings. The posts made here are for educational as well as entertainment purposes and as such anyone viewing this portion of the website must accept these views as statements of the author of that opinion and agrees to release the authors from any and all liability.

© 1999-2018 Film-Tech Cinema Systems, LLC. All rights reserved.